Yipmade Freedom lamp

Even aandacht voor een project van Stichting Young in Prison: Op 11 februari werd op feestelijke wijze het YiPmade label gepresenteerd. YiPmade is een project waarbij ex-gedetineerde jongeren in Malawi een opleiding wordt geboden. Het eerste project waar ze aan werken is de vervaardiging van de Freedom Lamp. Deze lamp is speciaal voor de gelegenheid ontworpen door de kunstenaar Joep van Lieshout. De opbrengst van de verkoop van deze lamp komt ten goede aan de YiPmade academy in Malawi.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Rotterdam – bij AVL Mundo – werd het eerste exemplaar van de lamp geveild. Niemand minder dan veilingmeester Job Ubbens, bekend van Christies, verzorgde de veiling. Het leverde het mooie bedrag van 6500 euro op.

Een geslaagde lancering van een veelbelovend project! Blij dat ik mijn steentje bij kon dragen door op de avond zelf de foto’s te verzorgen.

This entry was posted in People.