Massaal kussengevecht op het Domplein

Afgelopen zaterdag, 4 april, was het ‘World Pillow fight Day’. Op deze dag gingen wereldwijd mensen de straat op om op grote schaal kussengevechten te houden. Plaats van handeling in Utrecht was het Domplein. Hoewel niet alle 14 duizend mensen die op Facebook hadden aangegeven te komen aanwezig waren stond het plein toch aardig vol. Zo’n 2000 mensen hadden zich verzameld, gewapend met een kussen en veelal bont gekleed. Om precies 15.00 werd het startsein gegeven en barstte het ‘gevecht’ los. Al snel sneuvelden de eerste kussens en vlogen de veren door de lucht.

Na precies een half uur stopte het gevecht weer en werden er bezems en vuilniszakken rondgedeeld. Gezamenlijk werd het Domplein weer ontdaan van het verendek en werd het plein weer netjes achtergelaten.

kussengevecht-1.jpgkussengevecht-5.jpgkussengevecht-19.jpgkussengevecht-2.jpgkussengevecht-23.jpgkussengevecht-20.jpgkussengevecht-4.jpgkussengevecht-24.jpgkussengevecht-16.jpgkussengevecht-11.jpgkussengevecht-13.jpgkussengevecht-21.jpgkussengevecht-17.jpgkussengevecht-10.jpgkussengevecht-12.jpgkussengevecht-14.jpgkussengevecht-15.jpgkussengevecht-18.jpgkussengevecht-25.jpgkussengevecht-22.jpgkussengevecht-6.jpgkussengevecht-7.jpgkussengevecht-8.jpgkussengevecht-9.jpgkussengevecht-3.jpgkussengevecht-28.jpgkussengevecht-26.jpgkussengevecht-27.jpgkussengevecht-29.jpgkussengevecht-30.jpg
This entry was posted in People, Utrecht.