Joris en Joris

Afgelopen vrijdag werd ik uitgenodigd om te komen eten én foto’s te komen maken bij Joris en Joris.

Joris en Joris zijn twee jongens die in Utrecht een thuisrestaurant zijn begonnen. Eens in de paar maanden stellen ze hun woonkamer open voor een beperkt aantal gasten die kunnen aanschuiven aan twee grote tafels en stellen ze een heerlijk menu samen. Aan de muren hangt een wisselende expositie van Utrechtse kunstenaars. De kunstenaar die deze week voor de expositie zorgt, Edmond Landwehr, heeft de aanwezige gasten getrakteerd op een klein persoonlijk gedichtje wat als ijsbreker dient voor de aangeschoven gasten, die elkaar niet allemaal kennen.

Terwijl de ene Joris in de (vrij kleine) keuken de lekkerste creaties op het bord tovert geeft de andere Joris een klein college over de wijn die geschonken wordt bij elke gang. De wijn wordt vervolgens gewoon op tafel gezet: wil je een glaasje dan kun je dit zelf inschenken en kruis je dit aan op je eigen bonnetje. Af en toe schiet de kok zelf door de woonkamer heen om op het balkon zalm uit zijn zelf gebouwde rookkast te halen. Alle gangen zijn kunstwerkjes op het bord en smaken geweldig.  Na één amuse, vier gangen en een overheerlijke madeleine bij de koffie zijn de gasten helemaal voldaan en ontvangen Joris en Joris een welverdiend applaus. Over drie maanden weer een nieuwe kans om aan te schuiven!

Bekijk de website voor meer informatie over Joris en Joris.

This entry was posted in Utrecht.